Jarná očista a detoxikácia
Jar sa blíži a s ňou aj prechodné obdobie, keď zem začína vydychovať a človeka to prirodzene začne vábiť viac von, do pohybu, za slniečkom. Po zimnom maškrtení a leňošení však môže prísť aj známa jarná únava či ochorenia, keď sa telo nevie správne aklimatizovať na zmeny v prostredí. Preto je dobré ho naštartovať, dopomôcť mu k prirodzenej obranyschopnosti a prečistiť naukladané zimné zásoby a toxíny.
S jarnou očistou je dobré začať, keď už mrazy poľavili, prvé kvietky sa ťahajú s pod zeme von a mesiac cúva, čo intenzívnejšie napomáha vyplavovaniu nečistôt z tela von. Popri očiste, nech si zvolíte akúkoľvek, je veľmi dôležité dodržovať pitný režim aspoň 2 litre a viac za deň. Výborné je pitie žihľavového čaju ráno na lačno aspoň 30 min pred raňajkami.
Človek však nemusí podstúpiť žiadne drastické kúry, diéty či hladovky a úplne postačí ak do jedálnička zahrnie množstvo zeleniny (hlavne surovej), ovocia, orechov, zvolí si vhodný výživový doplnok, ktorý napomáha detoxikácii (chlorela, spirulína, zelený jačmeň a pod.) a samozrejme veľa tekutín vo forme čistej vody, bylinkových a zelených čajov, štiav zo zeleniny a ovocia. No a samozrejme pohyb a prechádzky na čerstvom vzduchu sú tým najlepším priateľom pre telo i myseľ.
Pre tých vytrvalejších tu máme tip na osvedčenú jarnú kúru:
Jarná zelená očista
Jari sa zeleni tak nech sa vám nelení.
Táto jarná zelená očista spočíva v požívaní iba zelenej stravy a drží sa po dobu 40 dní.
Obnovuje trávenie, alkalizuje telo, znižuje hmotnosť, revitalizuje pokožku, prečisťuje pečeň a vyplavuje toxíny a hlieny z tela
Konzumujte všetko zelené: šaláty, na pare uvarenú zelenú zeleninu, klíčky, mungo fazuľky, zelené ovocie, tekvicové semienka, pistácie (nie solené a pražené)
Na ukončenie pôstu postupne začnite do jedálnička pridávať rôzne druhy ovocia, potom obilniny a nakoniec mliečne výrobky.
Upozornenie: odporúčame iba pre zdravých jedincov
Veselú jar plnú vitality a zdravia Vam želá
Váš Bioshop