Horúca čokoláda BIO, Naturata
BIO Horúca čokoláda
Kakao sa získava zo semien vždyzeleného kakaovníka. Dužina kakaových strukov obsahuje bielo-modravé kakaové bôby mandľového tvaru.
Typické arómy kakaa sa rozvíjajú počas fermentácie a praženia: Najprv sa fermentujú bôby. Na tento účel sa na niekoľko dní naskladajú do škatúľ a pravidelne sa vysielajú. Obsah cukru v ovocnom pretlaku vedie k procesu kvasenia, pri ktorom teplota vystúpi na 45-50 °C. Tým sa oddelí dužina ovocia od fazule a odtečie. Po fermentácii sa kakaové bôby sušia na slnku, čistia a následne pražia. Pražené semená sa rozdrvia a nahrubo pomelú. Hmota sa skvapalňuje. Tekutá kakaová hmota sa potom lisuje, čím sa odstráni časť kakaového masla. Tento proces prebieha mechanicky. Tuk nie je extrahovaný chemickými rozpúšťadlami. Tlačový koláč zostáva ktorý sa jemne pomelie na kakaový prášok. V závislosti od zvyšného podielu kakaového masla sa označuje ako kakao (aspoň 20 % kakaového masla) alebo kakao s nízkym obsahom oleja (aspoň okolo 10 % kakaového masla).
Nakoniec pre horúcu čokoládu je kakao (40%) zmiešané s najlepším bio celotrstinovým cukrom Sucanat (60%). Lahodný horúci nápoj je pripravený!
Balenie:
350g
Príprava:
Podľa chuti zmiešajte 1-2 čajové lyžičky (cca 8 g) s cca 200 ml teplého mlieka. Výrobok neobsahuje žiadne emulgátory, preto je vhodné rozpustiť požadované množstvo prášku v troške horúceho mlieka alebo vody a následne zaliať studeným mliekom a pripraviť ako studený nápoj.
Čokoládový horúci nápoj od Naturaty spríjemní váš každodenný život!
Zloženie:
tmavý trstinový cukor - Sucanat* (60%), kakao slabo odtučnené s 20% zostatkom kakaového masla* (40%)
* produkt ekologického poľnohospodárstva
Pôvod surovín:
Kostarika
Nutričné hodnoty a výsledky analýzy na 100 g
- Energia kJ / kcal 1709 kJ / 405 kcal
- Tuk 8,7g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 5,3 g
- Sacharidy 62,9 g
- Z toho cukry 56,8 g
- Proteín 11,6 g
- Soľ <0,1g
Hodnotenie zákazníkov:
Zatiaľ tu nie je žiadne hodnotenie.Je potrebné sa prihlásiť, aby ste mohli hodnotiť.